0

Motorola werkt met Google aan 5.9-inch Nexus 6

Nexus 6 gebogen schermOndanks dat de daadwerkelijk release van de nieuwe Nexus 6 nog redelijk ver in de toekomst ligt (naar alle waarschijnlijkheid pas in november 2014), nemen het aantal geruchten omtrent deze smartphone toch gestaag toe. Volgens onze bron zou Motorola (eerder opgekocht door Google) op dit moment samen met Google aan een nieuwe Nexus 6 werken, de smartphone zou daarnaast een schermafmeting van maarliefst 5,9-inch krijgen. In eerdere geruchten werd nog geschat dat het toestel slechts een 5.1-inch beeldscherm krijg, het schermformaat is dus nog niet geheel duidelijk.

Motorola & Google werken samen aan de Nexus 6

Volgens bronnen zou Motorola ditmaal de eer hebben gekregen om de Nexus smartphone te maken, eerder lag deze eer nog altijd bij LG. Ondanks dat Google een prima samenwerking heeft gehad met LG bij de productie van de smartphones, lijkt het tijd voor een nieuwe samenwerkingspartner. Volgens dezelfde bronnen zou de Nexus 6 ook al een codenaam hebben gekregen binnen het bedrijf, namelijk ‘Shamu’. Over de smartphone is helaas nog niet bijzonder veel bekend, op een aantal gespeculeerde specificaties en features na. Het lijkt wel vrij zeker dat het scherm toch 5.9-inch zal worden, maar hier kunnen we geen zekerheid over bieden.

Waarom kiest Google voor Motorola?

Motorola is natuurlijk al een langere tijd een bekende naam als producent van kwaliteit smartphones. Vroeger was Motorola ook al een van de bekendere producenten van mobiele telefoons, met een eventueel samenwerking met Google bij de productie van de Nexus 6 zal het bedrijf nog een extra boost kunnen krijgen. De Nexus 6 zou niet het enige toestel zijn waar Motorola op dit moment mee bezig is, later in augustus zal het bedrijf waarschijnlijk ook zelf een smartphone lanceren dat de naam ‘Moto X+1’ gaat krijgen. De moto X+1 zal de opvolger van de Moto X worden. Natuurlijk is het nog niet zeker of Motorola en Google daadwerkelijk een samenwerking hebben, indien hier meer over bekend is laten wij dit uiteraard weten.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *