0

Nexus smartphones worden ook high-end in prijs

Met de Nexus-lijn liet Google eigenlijk altijd zien dat je ook high-end smartphone kon maken voor een lagere prijs. Deze Nexus smartphone werden altijd erg goed ontvangen, vooral omdat de prijs zo mooi laag gebleven was. Met de Nexus 6 is Google helaas van dit principe afgestapt, de adviesprijs van deze smartphone ligt namelijk op 649 euro. Voor 50 euro meer krijg je de uitvoering met het dubbelde aantal opslaggeheugen, 64GB. Nu zijn de specificaties van deze smartphone ook wel beter dan ze ooit geweest zijn, en is de prijs misschien ook wel terecht voor een smartphone van deze kwaliteit.

De Nexus 6 is door Google samen met Motorola ontwikkeld, en is de grootste Nexus smartphone ooit gemaakt. Het scherm meet namelijk maar liefst 5,9 inch, en is daarmee niet meteen de eerste keuze voor iedereen. Het grote scherm heeft ook nog een hoge resolutie, 1440 x 2560 pixels, de zogenaamde QHD resolutie. Ook de processor behoort tot de beste in de markt, de 2,7 GHz Snapdragon 805. Samen met 3 GB RAM zorgen ze ervoor dat de Nexus 6 al zijn taken moeiteloos uit kan voeren.

Galaxy S6 als concurrent voor de Nexus 6

Met de komst van de Galaxy S6 gaat Motorola er een grote concurrent bijkrijgen. Door de Nexus 6 namelijk een hogere prijs mee te geven, heeft Google ervoor gekozen om de Nexus 6 op een andere markt uit te brengen dan de eerste Nexus smartphones. Eerder werd er namelijk vooral gekozen voor de consument die voor een lagere prijs een goede telefoon wou. Nu is de doelgroep de consument die veel geld overheeft voor de allerbeste specificaties. Probleem hierbij is dat er al redelijk snel nieuwe, betere specificaties voor een smartphone mogelijk zijn. Hier zal de Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld van gaan profiteren. De Galaxy S6 krijgt namelijk een snellere processor, waarschijnlijk meer RAM en heeft een kleiner scherm, waardoor hij aantrekkelijker wordt gevonden door meer mensen. Samsung lijkt hier dus een voordeel te hebben op Google en Motorola. Vergelijk internet abonnementen hier.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *